Toen ik voor het eerst sieraden ging maken van aluminiumdraad maakte ik voor de juiste ringmaat vaak nog gebruik van een stokje of steel van een lepel en zocht ik me wezenloos naar een ronde vorm in de juiste ringmaat, omdat er nog geen geschikte tool op de markt was waarop men ringen kon maken.. Na lang zoeken naar iets geschikters, kwam ik uit bij de ringmandrel die je vaak ziet bij de juwelier. Blij met deze oplossing, ging ik aan de slag maar kwam al gauw tot de ontdekking dat deze door zijn taps toelopende vorm, toch niet geschikt bleek voor het maken van de bredere ringen. De ringen werden namelijk ook taps aan de binnenkant, wat de pasvorm niet ten goede kwam.

Daarom ben ik toen zelf iets gaan bedenken en kwam op het idee een Ringmandrel te ontwikkelen, die niet taps, maar trapsgewijs verliep. Met dit idee ben ik naar mijn leverancier gestapt en samen hebben we de productie in gang gezet. En met groot succes! De Ringmandrel, mét ring sizer, kwam als geroepen en wordt sindsdien goed verkocht in heel Europa. Zo goed zelfs, dat deze al gauw werd gekopieerd door diverse groothandels. Een groter compliment kan men niet maken 😉

Onze ringmandrel verloopt dus trapsgewijs, zodat er voor elke ringmaat 2 cm plaats is om op te werken. De ringmaten lopen op van 15 tot 21,5mm met telkens een verschil van 0,5mm.
Met de handige ringsizer kan de vinger opgemeten worden. De maat op de ring sizer correspondeert met de maat op de ringmandrel, zodat je altijd de juiste maat ring kunt maken.

In mijn boeken AluDeco, AluJoux en Aluminous wire, staan voldoende voorbeelden van ringen.

Veel plezier!

 

Marianne Vondenhoff