tooldip

Tool Dip

Tool Dip hebben we op de markt gebracht om de aluminiumdraad te beschermen tegen krassen en beschadigingen. Speciaal voor mensen die veel met de tang willen werken is Tool Dip een handig middel om te gebruiken, omdat je hierbij geen nieuwe tang hoeft te kopen, maar elke willekeurige tang van een beschermlaagje kunt voorzien.

Je kunt de tang eenvoudig in de Tool Dip dompelen en het laagje vloeibare rubber laten drogen. Minimaal 2 uur, maar het liefst een nacht, zodat de laag goed door en door droog is.

De draad zal nu minder snel beschadigen, maar ondanks dit laagje zul je, door te hard te knijpen, toch putjes in de draad kunnen veroorzaken. Dit omdat aluminium draad een erg zachte metaalsoort is en dus in zal deuken bij te hoge druk met een tang.

 

Zelf gebruik ik Tool Dip nauwelijks, omdat ik me aangewend heb om tangetjes maar minimaal te gebruiken. Alleen aan het einde van de draad, bijv. om een draadje weg te werken, of een krulletje te draaien, neem ik er een tangetje bij. Alleen het uiterste puntje van de draad pak ik op met de tang. De rest buig ik met de handen, zodat ik zeker ben dat ik de draad niet zal beschadigen.